Çikolatalı Sufle (4 Kişilik) Malzemeler Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket siyah çikolata
Bir tutam tuz ve vanilya
Bir miktar pudra şekeri
Yemeğin Tarifi
Sakızlı Sütlaç (4 Kişilik) Malzemeler 1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı
Yemeğin Tarifi
Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik) Malzemeler 2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız
Yemeğin Tarifi
Supangle / Kakaolu Puding Malzemeler 4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yemeğin Tarifi
1 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket siyah çikolata
Bir tutam tuz ve vanilya
Bir miktar pudra şekeri
Yemeğin Tarifi
Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin. Sararana de kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, un vanilyayı, kakaoyu ve rendelenin çikolatayı da tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamur karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin.
Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın.
Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamur karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin.
Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın.
Sakızlı Sütlaç (4 Kişilik) Malzemeler 1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı
Yemeğin Tarifi
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ilave ettikten sonra pirinçlerin pişmesini bekleyin.
Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.
Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.
Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.
Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.
Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik) Malzemeler 2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız
Yemeğin Tarifi
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.
Supangle / Kakaolu Puding Malzemeler 4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yemeğin Tarifi
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder