Kırmızı Et Mühürleme Tekniği
Oda Sıcaklığında Bekletme: Etinizi buzdolabından çıkardıktan sonra, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu, etin iç kısmının pişerken daha eşit şekilde ısınmasına yardımcı olur.
Tava veya Izgara Kullanma: Mühürleme işlemi genellikle çok yüksek ısıda gerçekleştirilir. İdeal olarak, bir tava veya ızgarayı yüksek ısıda önceden iyice ısıtın.
Yağlama ve Etin Hazırlığı: Etinizi hafifçe yağlayın veya yağlı bir tava kullanın. Etinizi kurulayın ve tuz, karabiber gibi baharatlarla tatlandırın.
Hızlı Pişirme: Etin her iki tarafını da sıcak tavada veya ızgarada hızla pişirin. Bu, dış tarafın karamelize olmasını ve lezzetli bir kabuk oluşmasını sağlar.
Mantolama işlemlemi: düz bir tava içerisine ezilmis 1-2 dis sarımsak taze rozmarın taze kekık ve tereyag ıle muhurlenmıs etı banyo yaptırarak hem etın daha lezzetlı olmasını saglar ayrıca daha yumusak olmasını gerceklestırır.
Lokum Gibi Marinasyon Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram dana bonfile ve dana antrikot tercih edilebilir
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 dal taze biberiye ( Rozmarin )
- 1 dal taze kekik
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Etinizi temizleyin ve fazla yağını kesin.
- Bir kase içinde zeytinyağı, sarımsak,biberiye, kekik,ve karabiberi karıştırın.
- Marine karışımını etin her tarafına iyice sürün. Etinizi kaplayacak kadar bir poşet içine koyun ve buzdolabında en az 2 saat (tercihen gece boyunca) marine edin.
- Marine işleminden sonra eti oda sıcaklığına getirin ve mühürleme işlemine başlayın. ve tuzu pisırme esnasında uzerıne serpıstıırın. son olarak mantolama ıslemınden sonra tuketebılırsınız.
Bu tarif, etinizi hem mühürleme hem de marinasyon sürecinde lezzetli ve yumuşak hale getirecek bir yöntemdir.
KEREM YAHYA GÖRGEL
CHEF ROTISSEUR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder